Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΑΧ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΤΕΡΝΕΣ


Γεια σας γλυκές μου!
Τί κάνετε σήμερα?

Έχει μπει το καλοκαίρι και το πεντικιούρ πήρε φωτιά!
 Μήπως έχετε ξηρές και ταλαιπωρημένες φτέρνες και δεν ξέρετε τι να κάνετε?? Μην ανησυχείτε...εγώ είμαι εδώ!! ;) :P

Πιστεύω λίγο πολύ όλες μας έχουμε κάνει κάποτε ένα ποδόλουτρο. Τί καλύτερο από την χαλάρωση των άκρων μας μέσα σε ζεστό νεράκι !!
Προσωπική μου άποψη μην βιαστείτε να χαλάσετε τα λεφτά σας σε κρέμες όταν υπάρχουν χίλιες δυο φυσικές μέθοδοι!! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν .






Τα βήματα είναι τρία 
  1. απολέπιση
  2. ποδόλουτρο
  3. ενυδάτωση


 Σε ένα μπολ ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη με ελαιόλαδο της ίδιας ποσότητας. Αφού φορέσετε γάντια ( για να μην νιώθετε τη λαδίλα) κάντε απαλό μασάζ επιμένοντας στις ξηρές περιοχές!! Αφού κάνετε μασάζ για 10-15 λεπτά ξεπλύνετε με χλιαρό και όχι παγωμένο νερό!

  • Γεμίστε μία λεκάνη με αρκετό ζεστό νερό για να καλύπτει τα πόδια σας.Το νερό να είναι όσο ζεστό μπορείτε να ανεχτείτε. Τώρα έχετε πολλές επιλογές. Μπορείτε να προσθέσετε μέσα μία κούπα μέλι ή ελαιόλαδο ή άλατα μαγνησίας. Το τι θα κάνετε αφορά εσάς και μόνο. Δυστυχώς δεν μπορώ να σας συμβουλεύσω. Μουλιάστε τα πόδια σας στο διάλυμα ,μέχρι να κρυώσει το νερό.Σκουπίστε με μία μαλακή πετσέτα. Αφήστε 5-10 λεπτά για να στεγνώσουν εντελώς. Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα,στις φτέρνες,δάχτυλα και στις σκληρύνσεις με μία ελαφρόπετρα. Απλώστε στα πόδια σας μία πηχτή ενυδατική κρέμα και κάντε λίγο μασάζ. Φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές ή μάλλινες κάλτσες και κοιμηθείτε με αυτές για να βοηθήσετε την ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί. Ναι ξέρω.. ακούγεται κάπως..αλλά όπως με έχουν συμβουλέψει και δεν έχω απογοητευτεί το ίδιο κάνω και γω ;) Ή αλλιώς απλώστε σε όλο το πόδι λάδι βιταμίνης Ε (και όχι κρέμα) και φορέστε αμέσως καλτσάκια, για να μείνει το λάδι και να απορροφηθεί καλά από το δέρμα.

λάδι βιταμήνης ε , 100ml, 11,90 euro




Ενυδάτωση με βαζελίνη

Βρέχετε καλά τις φτέρνες με νερό. Απλώνετε βαζελίνη,χωρίς να τις σκουπίσετε,βάζετε νάϋλον σακουλάκι από πάνω και κοιμάστε όλο το βράδυ. Προσοχή, βρέξτε οπωσδήποτε τις φτέρνες πριν τις αλείψετε με βαζελίνη. Η βαζελίνη είναι υδρόφιλη και παίρνει υγρασία από το μέρος του σώματος που τη βάζετε.Αν δεν βρέξετε το σώμα,η βαζελίνη θα πάρει υγρασία από το δέρμα.


Συνταγή με λεμόνι

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση.
Τρίψτε με το λεμόνι τις φτέρνες σας.
Στιψτε το λεμόνι και απλώστε τον χυμό στις φτέρνες,ενώ τρίβετε.Συνεχίστε το τρίψιμο για 5 λεπτά.
Τρίψτε ελαφρά τις φτέρνες σας με μία μαλακή βούρτσα ή μία λούφα.
Ξεπλύντε τα πόδια σας με νερό.
Ο χυμός του λεμονιού είναι ελαφρώς όξινος και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.


Όλα τα παραπιάνω, τα κάνετε για τουλάχιστον 5 συνεχόμενες μέρες και όταν πάψουν να είναι 
σκασμένες οι φτέρνες, φροντίζετε καθημερινά να ενυδατώνετε τα πέλματα.



Περιμένω τα σχόλια σας.  Έχετε κάνει κάτι από αυτά?  Ξέρετε άλλες μεθόδους?
Φιλάκιαααααααααααααα....!



4 σχόλια: