Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΛΑΜΠΕΡΗ ΜΑ ΟΧΙ ΛΙΠΑΡΗ!!!

Λίγο το καλοκαίρι με τη ζέστη... λίγο η υπερβολική έκκριση σμήγματος..προκαλούν την αντιαισθητική αυτή γυαλάδα που έχουν τα λιπαρά και μικτά δέρματα με αποτέλεσμα να μας καταστρέφει το μακιγιάζ και κατά συνέπεια την ψυχολογία.

Νομίζω πως είναι πλέον αρκετά γνωστά τα χαρτάκια καθαρισμού της λιπαρότητας τα οποία πέρα από πολύ βολικά είναι και πολύ αποτελεσματικά!!! Καθώς.....απομακρύνει τη γυαλάδα χωρίς να απομακρύνει το μακιγιάζ!!!

Μπορούμε όμως με πολύ απλά βασικά βήματα να γλιτώσουμε από αυτό το χρόνιο πρόβλημα ;)
Αε δούμε λοιπόν!!!

  1. Πριν το μακιγιάζ, κάνε ένα βαθύ καθαρισμό στην επιδερμίδα σου και ενυδάτωσε την με μια κρέμα που ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος.
  2. Στη συνέχεια, άπλωσε σε όλο το πρόσωπο ή μόνο στη περιοχή T (μέτωπο, μύτη, σαγόνι) έναprimer για ματ αποτέλεσμα.
  3. Για να αποφύγεις τη λιπαρότητα και στα μάτια (που κάνει τη σκιά να φαίνεται λάσπη και το eyeliner να λιώνει κάτω από τον ήλιο) χρησιμοποίησε αντίστοιχα ένα primer γιʼ αυτή την περιοχή.
  4. Για την δημιουργία της βάσης του μακιγιάζ σου, προτίμησε τα προϊόντα με ανάλαφρη υφή τα οποία έχουν νερό και όχι έλαια στη σύνθεση τους.
  5. Χρησιμοποίησε πούδρα μόνο στις περιοχές που παρουσιάζεται περισσότερη λιπαρότητα. Ένα ανάλαφρο πέρασμα με το πινέλο είναι αρκετό.
  6. Απέφυγε τα κρεμώδη blush και τις σκιές και προτίμησε τις compact που είναι πιο σταθερές.
  7. Μόλις ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου, ψέκασε το πρόσωπο σου με ένα ειδικό spray που σταθεροποιεί το μακιγιάζ και χαρίζει σατινέ αποτέλεσμα. Αν δεν έχεις κάποιο ανάλογο προϊόν, άνοιξε τη πόρτα της κατάψυξης και μείνε μερικά δευτερόλεπτα μπροστά της.
  8. Πριν φύγεις από το σπίτι σου, ρίξε μέσα στη τσάντα σου κάποιες ταινίες που απορροφούν την λιπαρότητα. Είναι ό,τι πρέπει για να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου τις ώρες που είσαι μακριά από το σπίτι.
Αυτά είχα για σήμερα...τα λέμε πάλι στο αυριανό ραντεβού μας!
Φιλάκιααααααααααααα ;):*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου